Nieuws

Bewuste sportkantine bij DVO’32

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen stimuleert de gezonde leefstijl bij jongeren. Dit gebeurt overal waar de jeugd komt. Dus óók bij de sportvereniging.

Vlaardingen in Beweging (ViB) is in samenwerking met JOGG-Vlaardingen in gesprek met meerdere sportverenigingen om een gezonde(re) keuze aan te bieden in de sportkantine. De eerste stap die gemaakt wordt, is het aanbieden van meer (kraan)water. Dit kan met een waterkraantje buiten of kannen op de bar met fruitwater. Daarnaast wordt er gekeken naar de producten die worden aangeboden en zal ViB advies geven aan de verenigingen hoe ze dit kunnen aanpakken op hun manier in hun eigen sportkantine.

Voetbalvereniging DVO ‘32 is de eerste vereniging die de aanleg van een buitenkraan heeft gerealiseerd. Om meer zichtbaarheid te geven aan dit tappunt hebben zij een JOGG-bord met ‘Waterdrinkers scoren meer’ opgehangen. De volgende stappen worden hier ook al genomen. Binnenkort staan hier ook de kannen met fruitwater in de kantine.

De voetbalverenigingen zijn als eerste benaderd, doch kan iedere vereniging in Vlaardingen hieraan deelnemen. Iedere vereniging kan zich aanmelden bij ViB voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook bij Vullen of Voeden kan een vereniging zich aanmelden waar iedere maand mooie prijzen zijn te winnen. In Vlaardingen gaan we vanaf volgend jaar een onderlinge competitie aan wie de meest bewuste sportkantine heeft. Uiteraard zijn hier ook gave prijzen bij te winnen!

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...