Nieuws

Nieuwe website JOGG-Vlaardingen gelanceerd!

Hoera, de gemeente heeft besloten JOGG-Vlaardingen voor tenminste drie jaar te verlengen! Dat moet natuurlijk gevierd worden en dat doen wij met een gloednieuwe website waar alle informatie, handige tips en onze toffe projecten overzichtelijk samenkomen. 

JOGG, oftewel Jongeren Op Gezond Gewicht, heeft als doel overgewicht onder jongeren aan te pakken en de algemene gezondheid van kinderen te bevorderen. Het is een landelijke aanpak, die sinds 2014 ook in Vlaardingen actief is. Door te laten zien hoe makkelijk het is om een gezonde keuze te maken en onze kennis met ouders, kinderen en lokale organisaties te delen, werken we gezamenlijk naar een gezonde Vlaardingse jeugd!

Omdat JOGG-Vlaardingen het belangrijk vindt dat lokale partijen samenwerken, maatschappelijk betrokken zijn en onze aanpak uitdragen, hebben wij met veel zorg een partner voor het realiseren van onze nieuwe website gekozen. Reclamebureau The MindOffice draagt ons concept een warm hart toe en heeft de website mogen ontwerpen en bouwen. 

Het platform is zo ontwikkeld dat je heel gericht kunt zoeken. Op de homepage kun je instellen wie je bent (bijvoorbeeld een ouder of school) en over welk thema je informatie zoekt. Vervolgens krijg je een overzicht van alle tips en nieuwsberichten die aan jouw zoekopdracht voldoen. Zo kunnen we alle partijen die met kinderen te maken hebben, helpen om op een eenvoudige manier met gezondheid bezig te zijn. 

We horen bijvoorbeeld vaak dat het nog best lastig is om voor een gezond alternatief te kiezen, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Kies bijvoorbeeld voor volkoren beschuit in plaats van de normale variant, of drink thee in plaats van frisdrank na een sportwedstrijd. Meer tips vind je natuurlijk op www.JOGGVlaardingen.nl!

We hopen met onze nieuwe website nog meer kinderen, volwassenen en organisaties bewust te maken van een gezonde levensstijl. Bij deze nodigen we je van harte uit ons platform te ontdekken. Veel plezier bij het maken van gezonde keuzes!

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...