Nieuws

Smoothiefiets bij de VIB-mobiel

In de week van maandag 22 mei t/m 26 mei was er bij de ViB-mobiel extra aandacht voor het eten van groente en fruit. De kinderen konden op de smoothiefiets wat extra fruit bij elkaar trappen. De kinderen mochten zelf fruit uitzoeken en door zo hard mogelijk te fietsen hun eigen smoothie maken. Zo waren zij lekker aan het bewegen én bezig met gezonde voeding.

150-200 gram groente en 2 stuks fruit

Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze genoeg groente en fruit eten. Groente en fruit eten is goed voor de gezondheid. Het eten van verschillende soorten groente en fruit is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Groente bevat namelijk weinig calorieën, maar veel goede voedingsvezels. Voor kinderen van 4 tot 13 jaar wordt geadviseerd om dagelijks 3 of meer opscheplepels (100-200 gram per dag, afhankelijk van de leeftijd) groente te eten en twee stuks fruit.

Maak af en toe zelf een smoothie!

Het kan soms best lastig zijn om kinderen voldoende groente en/of fruit te laten eten. Een smoothie kan daar af en toe bij helpen. Restjes fruit die je nog hebt liggen, kun je verwerken tot een heerlijke fruitsmoothie. Onderstaand een makkelijk recept:

Meer foto's van de Smootiefiets zijn te vinden op onze Facebook.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...