Nieuws

Voorrondes NK jeugdvoetbal in teken van gezonde leefstijl

Op zaterdag 25 augustus vonden bij VFC Vlaardingen de voorrondes plaats van het NK Jeugdvoetbal. Het was niet alleen een sportieve dag, maar ook een heel gezonde dag. De voetbalvoorrondes stonden helemaal in het teken van een gezonde levensstijl. Met verantwoord aanbod in de kantine, advies van een diëtist en fysiotherapeut, een smoothiefiets én vers getapt Vlaardinger Gemeente Pils, met wethouder Bart Bikkers (Sport) achter de tap!

Gezondere sportkantine

Wanneer je als voetbalclub het NK Jeugdvoetbaltoernooi van Voetbal Talenten Toernooien (VVT) wilt organiseren moet je van goede huize komen. Eén van de voorwaarden is dat de club die dag voorziet in een gezondere sportkantine. Reden genoeg voor VFC Vlaardingen, JOGG-Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging (ViB) en Fernhout
Fysiotherapie om de handen ineen te slaan en niet alleen sport, maar ook een gezonde levensstijl te promoten.

Sport en gezond aanbod hand in hand

Sporten is gezond, maar bij een gezondere levensstijl hoort ook een gezond aanbod in eten en drinken; een bewuste keuze voor minder suiker, geen gefrituurd eten en geen sigaretten of alcoholische dranken. Dat je ook met minder suikerhoudende en calorierijke limonade, water, fruit en verantwoorde broodjes een gezellige en sportieve dag goed kunt ondersteunen werd wel duidelijk!

Pilsje?

Een biertje en patatje na het toernooi? Dat zat er dus niet in! Zowel de jonge voetballers als de supporters kregen die dag allerlei gezonde opties voorgeschoteld. Zo werd er Vlaardinger Gemeente Pils geschonken; lekker fris, suikervrij en zonder calorieën! Wethouder Bart Bikkers (Sport) stond achter de tap en het Gemeente Pils vloeide rijkelijk. “Sport en gezond eten hoort bij elkaar”, aldus de wethouder Bikkers. “Sport is gezond en als we jongeren op vroege leeftijd laten weten dat gezond eten ook lekker is, dan kunnen we een heleboel problemen in de toekomst voorkomen!”

Op die fiets!

De voetballers konden zich tegoed doen aan gezondere limonade met minder suiker, er waren lekkere broodjes en andere verantwoorde lekkernijen. En iedereen kon een ‘rondje’ op de smoothiefiets: een fiets waarop je jouw eigen smoothie kunt bereiden door hard genoeg te trappen! Er werden die dag wel 75 smoothies gefietst. Er was een diëtist aanwezig voor voedingsadvies en de fysiotherapeut gaf advies ter voorkoming en genezing van jeugd sportblessures.

Sportieve en gezonde dag

Het slechte weer mocht de pret niet drukken, want al met al werd deze voorronde van het NK Jeugdvoetbal West II districtskampioenschap van de JO11 een succesvolle, sportieve en gezonde dag! De winnaars van de verschillende districtskampioenschappen plaatsen zich voor het Nederlands kampioenschap dat in 2019 wordt gespeeld.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...