Nieuws

Wethouder Jacky Silos tapt erop los!

Bron: De Vlaardinger 02-07-2018

Tijdens een zonovergote editie van het in ere herstelde Haring & Bierfeest, heeft wethouder Silos voor de nodige verkoeling gezorgd. Samen met een handvol kinderen stond zij deze ochtend in dienst van de Vlaardingers. Het doel? Hen voorzien te voorzien van heerlijk koud gemeentepils. Dit gebeurde vanuit een heuse waterbar.

Gemeentepils is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen. JOGG-Vlaardingen zet zich in voor de gezonde leefstijl, waarbij het stimuleren van water drinken in plaats van suikerhoudende één van de onderwerpen is. JOGG-regisseur Jasper Oomen vertelt: “we proberen een serieus onderwerp als gezonde leefstijl op een ludieke manier op de kaart te zetten. Gemeentepils is een veelgebruikte term voor kraanwater en dit paste dan ook perfect bij Haring & Bierfeest”. Dat het aansloeg mag gezien het weer wel duidelijk zijn. In totaal werd er haast 1000 liter kraanwater getapt.

Wethouder Silos was dan ook erg te spreken over het initiatief: “Het is natuurlijk geen probleem om af en toe een frisje te drinken, maar water is gewoon het beste voor ons allemaal. Als het aan mij ligt wordt er in de toekomst bij veel meer (jeugd)evenementen gratis kraanwater aangeboden”.

Een belangrijke partner van het JOGG-netwerk is het Evides Waterbedrijf. Voor deze gelegenheid stelde zij 1018 bidons ter beschikking.

Onderstaand een mooi sfeerfilmpje van deze geslaagde actie:

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...