De Vlaardingse jeugd gezond en fit?

Benieuwd wat de JOGG-aanpak voor u als ouder of professional kan betekenen?

Ik ben een     en zoek informatie over:   Zoeken
De Vlaardingse jeugd gezond en fit?
asdf

JOGG is een beproefde aanpak om overgewicht onder jongeren aan te pakken.

Te veel Vlaardingse kinderen zijn te dik: 1 op de 7 kinderen heeft overgewicht en 1 op de 20 heeft zelfs obesitas. Om het aantal gevallen van jongeren met overgewicht terug te brengen, heeft het college van B&W ingestemd met het voorstel om te gaan werken met de landelijke JOGG-aanpak: Jongeren Op Gezond Gewicht.

JOGG is een beproefde, lokale aanpak om overgewicht onder jongeren van 0 tot 19 jaar aan te pakken. Met de JOGG-aanpak zetten lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen (scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupermarkten en woningbouwverenigingen) zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Hiermee willen we zorgen dat gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten een vanzelfsprekendheid wordt.

JOGG-actueel

JOGG-Tip
Drink samen een kopje thee. Thee is hartstikke lekker en bevat vrijwel geen calorieën!
JOGG-Tip
Krokante muesli bevat toegevoegde suikers, gewone muesli niet. Zo wordt het heel makkelijk een stapje gezonder. En mis je de crunch? Voeg dan wat ongezouten noten toe.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook...