Nieuws

Nationaal schoolontbijt 2018

Nationaal schoolontbijt 2018

De week van 5 t/m 9 november staat in het teken van het Nationaal schoolontbijt. Op deze dag kunnen ouders hun kinderen voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In deze week schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en les over de beste start van de dag. Het kind leert op een leuke manier hoe belangrijk het is om te ontbijten en wat je ‘s ochtends het beste kunt eten.

In Vlaardingen doen 12 scholen mee aan het Nationaal schoolontbijt. Zij krijgen van de organisatie voor ieder kind een ontbijtje en tevens een doeboekje. JOGG Vlaardingen voegt hier op haar beurt nog een leuke winactie aan toe. Kinderen van de deelnemende scholen ontvangen een placemat die zij zo creatief mogelijk versieren. Tijdens het ontbijt worden door een vakjury de mooiste placemats uitgekozen en die kinderen winnen een leuke prijs voor hun hele school of klas. Het gezamenlijke ontbijt op school wordt zo nog meer een feestje! Naast de placemats zullen ook de burgemeester en een aantal wethouders als Vlaardingen mee ontbijten op scholen.

Als deelnemende school ontvangt u in de week voorafgaand aan de herfstvakantie meer informatie over de placemat-actie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarie Meijers via annemarie@stichtingvib.nl. Meer informatie over het Nationaal schoolontbijt vindt u op deze website.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook...