Projecten

Gezonde(re) basisschool

Gezonde(re) basisschool

Door het drinken van zoete dranken krijgt een kind alleen al op school gemiddeld zes kilo suiker per jaar binnen. Stap dus vandaag nog over op Schoolwater!

Hoe werkt Schoolwater in de praktijk?

Elk kind krijgt een eigen drinkwater bidon. Voor of bij aanvang van de les vullen de kinderen hun bidon met kraanwater. Drinken kan gedurende de hele dag, óf op afgesproken tijden. In verband met de hygiëne worden de bidons aan het einde van de dag leeggemaakt en op z’n kop in de bidonkrat opgeborgen. De bidons worden minimaal één keer per week met afwasmiddel schoongemaakt. Bidondoppen worden elk half jaar vervangen en jaarlijks bestelt de school nieuwe bidons.

Voordelen van water drinken
  • Positief effect op de concentratie en het leren
  • Beter voor de gezondheid
  • Beter voor het gebit
  • Positief effect op het gewicht
  • Goedkoper dan pakjes drinken
  • Gemak voor de ouders
  • Beter voor het milieu
Kosten

De bidons (€ 2,50 per stuk) en kratten (€ 24,95 per stuk) worden in de JOGG-wijken éénmalig gratis geleverd.
Hierna schaft de school jaarlijks zelf nieuwe bidons aan. Elk halfjaar vervangt de school bovendien de bidondoppen (€ 0,50 per stuk).

Welke scholen gingen jullie al voor?

OKC Het Breinpaleis, OBS Klimop, ‘t Palet locatie Holy, IKC Prins Willem Alexander en OKC De Wereldwijzer zijn allemaal al overgestapt op Schoolwater.

“Een groot voordeel is dat kinderen meer water drinken. Ook kinderen, die zeggen dat ze geen water lusten, drinken na verloop van tijd mee”: Patries Otten, directeur OBS Klimop.

“Ik zie heel veel voordelen van het Schoolwater: het is gezond, er is geen onderscheid meer in drankjes tussen de kinderen, de kinderen raken er snel aan gewend en omdat bij ons de school de bidons koopt, hebben de ouders geen extra kosten”: Ron Winters, directeur OKC Het Breinpaleis.

Wil jouw school óók overstappen op Schoolwater? Meld je dan aan bij de JOGG-regisseur via info@joggvlaardingen.nl of via 010-3132778.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook ...