Afsluiting stage studenten Lentiz LIFE College

Dinsdag 11 februari 2020

Het is een mooi traject geweest dat wij als JOGG Vlaardingen samen met de studenten hebben mogen doorlopen. De eerste fase van de stage stond vooral in het teken van kennismaken met de organisatie. De studenten hebben verschillende lessen en workshops gevolgd bij ons JOGG diëtiste Hélène Spijkerman en zo alle ins en outs meegekregen van JOGG Vlaardingen. Zo hebben ze bijvoorbeeld les gekregen in het concep 'Schijf van Vijf' van het Voedingscentrum, geleerd over gezonde tussendoortjes en trainen gehad over hoe zij het beste kunnen presenteren. 

De tweede fase van het stageprogramma bestond uit vooral zelf uitvoeren. Onderstaande onderwerpen zijn in workshopvorm door de studenten gegeven. Vooraf hebben ze de workshops voorbereid met onze diëtiste en deze vervolgens zelf gepresenteerd aan verschillende doelgroepen als bijv. de gemeente Vlaardingen, verschillende basisscholen en bij JOGG partnerorganisaties. 

  • Workshop 'Schijf van Vijf' (volwassenen)
  • Workshop 'suiker'
  • Workshop 'gezonde tussendoortjes'
  • Workshp 'waterkaraffel versieren'
De stage was een voorbeeld van een echte win-win situatie. De studenten hebben meer vakinhoudelijke kennis gekregen in voeding en voorlichting en in het presenteren, wij als JOGG hebben extra handjes kunnen inzetten om de JOGG boodschap onder een nog grotere groep Vlaardingers te kunnen verspreiden. Kortom: een heel geslaagde samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is!

Afsluiting stage studenten Lentiz LIFE College