Buitenspeelinspiratie (ViB)

Het is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang dat zij (leren) buitenspelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen minder buitenspelen. In vergelijking met 2013 is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in de buurt gedaald van 20% naar 14%! Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er dus meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen (Jantje Beton, 2018).

Om kinderen (en hun ouders!) wat inspiratie te geven over wat zij buiten kunnen spelen, heeft JOGG partner Vlaardingen in Beweging (ViB) spelkaarten en spelvideo's gemaakt waarin verschillende spellen worden uitgelegd. Op deze pagina op hun website kun je de verschillende kaarten en filmpjes vinden. Genoeg inspiratie om lekker buiten te gaan bewegen!

JOGG Vlaardingen heeft op verschillende speelplekken door heel Vlaardingen ‘Gratis bewegen’ borden geplaatst. Op de borden vind je een QR code, die na scannen toegang geeft tot de speluitleg op de site van ViB. Onderstaand een filmpje hoe het scannen van de QR-code op deze borden werkt. Naast de borden is er ook een flyer beschikbaar met informatie over de buitenspeelinspiratie. Wil je deze flyer ontvangen om vervolgens uit te kunnen delen? Laat dit dan weten via info@joggvlaardingen.nl.  

Delen