Daily Mile = gratis bewegen!

Donderdag 31 oktober 2019

The Daily Mile is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Iedere dag onderbreken de kinderen de les om 15 minuten in hun eigen tempo een rondje van 1 Mile op het schoolplein te rennen of te joggen met hun klasgenoten en leerkracht. Het is leuk om te doen en zeer effectief, omdat kinderen hun energie kwijt kunnen. Daarmee verbeteren ze hun conditie, concentratie, stemming, gedrag en fitheid.

In die korte tijd gebeurt er heel veel waar kinderen behoefte aan hebben: ze hebben plezier met vrienden, zijn buiten in de frisse lucht, worden fitter en ze kunnen zich weer beter concentreren in de les. Ouders van kinderen, die The Daily Mile lopen, vertellen dat hun kind beter slaapt en eet. Doordat de kinderen ervaren dat ze fitter worden, stimuleren ze hun ouders en broertjes en zusjes om ook te gaan bewegen.

Doet jouw school of peuterspeelzaal al mee met The Daily Mile?
Voor iedere school of peuterspeelzaal is het makkelijk om mee te gaan doen met The Daily Mile. De ervaring leert dat ook kinderen, die niet graag gymmen of moeite met bewegen hebben, The Daily Mile heel leuk vinden om aan mee te doen.

10 tips:

  1. Maak de kinderen van te voren duidelijk dat het geen wedstrijd is.
  2. Iedereen doet mee en kan meedoen.
  3. Het weer heeft geen invloed. De kinderen passen zich op de seizoenen aan (dus jas aan als het kouder is en trui uit als het warm is).
  4. Een baan of pad met minimaal 5-10 rondjes op of rond het schoolplein zijn prima.
  5. Let erop dat de baan veilig is voor de kinderen om zelf te lopen. Voer van tevoren een risico-inventarisatie uit.
  6. Vanaf het moment dat je de klas verlaat tot het moment dat iedereen weer binnen is, duurt maar 15 minuten. De baan moet dus vlakbij zijn en probeer elke dag naar buiten te gaan, zodat de kinderen maximaal kunnen profiteren van de beweging en buitenlucht.
  7. Een warming-up is niet nodig. Ga gewoon naar buiten en start met rennen.
  8. De kinderen gaan naar buiten in wat ze aan hebben die dag.
  9. Laat de kinderen zelf bepalen hoe ze hun Daily Mile lopen: rennen, joggen of een stukje wandelen. Moedig ze wel aan om te rennen.
  10. Hou het vooral eenvoudig. Het heeft van zichzelf al voldoende voordelen voor de kinderen.
In 71 landen doen scholen al mee. Gaat jouw school ook meedoen? Kijk dan voor meer informatie op https://thedailymile.nl/. Rechtstreeks via JOGG Vlaardingen contact opnemen kan ook, vul dan ons contactformulier in. 

Jongeren Op Gezond Gewicht is enthousiast supporter van The Daily Mile en introduceert het Milestones concept. Dit zijn 5 tussendoelen, die scholen inspireren om te blijven lopen. Je maakt bij iedere Milestone kans op een cheque van JOGG-partner KOMPAN en advies op maat om meer variatie in bewegen op school te realiseren. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Op deze site lees je meer over The Daily Mile en kun je de school of peuterspeelzaal aanmelden.

Daily Mile = gratis bewegen!