Drink Water

Genoeg water drinken is van groot belang voor de gezondheid. Vandaar dat we als JOGG Vlaardingen ook op scholen het drinken van water willen stimulieren. Dit doen we middels het programma 'Drink Water'. Als school kun je ervoor kiezen om geheel of gedeeltelijk over te stappen op het drinken van water onder schooltijd. De deelnemende scholen ontvangen kratten met bidons. Ieder kind heeft zijn/haar eigen bidon, die regelmatig op school wordt gereinigd. De kinderen hebben de bidons op hun tafel staan en mogen de hele dag drinken. 

Deelnemende scholen
OKC Het Breinpaleis (deelnemer sinds het begin), OBS De Klimop, Het Palet locatie Holy, IKC Prins Willem Alexander, OKC De Wereldwijzer en IKC Het Spectrum zijn enthousiaste deelnemers van het ‘Drink Water’ project.

Wij interviewden in juli 2019 de afscheid nemend directeur, Ron Winters van OKC Het Breinpaleis over het ‘Drink Water’ project. Hij vertelt hoe hij het heeft geïntroduceerd, hoe het water drinken zijn team en de leerlingen bevalt en over de dagelijkse praktijk. Het filmpje kunt u hier bekijken.Geïnteresseerd om als school over te stappen op Drink Water? Vul dan ons contactformulier in, zodat we de gewenste informatie kunnen toesturen.

Delen