Gezonde werkvloer

Bij een gezonde werkvloer is het vanzelfsprekend dat iedereen op de werkvloer wordt gestimuleerd tot gezond gedrag. Er is aandacht voor vitaliteit en een structureel beleid van ten minste een gezond aanbod van eten en drinken en meer bewegen. Vitaliteit gaat over meer uit het leven willen én kunnen halen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en niveau, maar altijd met hetzelfde doel: het krijgen van meer energie en je fitter en sterker voelen.

Met de gezonde werkvloer binnen JOGG-gemeenten worden werkgevers geïnspireerd om de werkvloer tot een vitale omgeving te maken. 

Waarom aan de slag met de werkomgeving?
Jongeren worden opgevoed door hun omgeving, o.a. hun ouders. Het is daarom belangrijk om ook die doelgroep aan te spreken, zodat zij het goede voorbeeld kunnen zijn voor hun kinderen. Waar kan dat beter dan op de werkvloer, waar veel ouders zich bevinden. 

Daarnaast hebben ook veel jongeren een bijbaantje of lopen stage bij een bedrijf of organisatie. De werkvloer is dan een omgeving waar de jongere veel tijd doorbrengt. De uitgelezen kans om hen via de werkgevers te bereiken en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. 

Hoe stimuleer je een gezonde werkvloer?
De aanpak van de gezonde werkvloer richt zich op vier onderwerpen. Aan de slag met één van de onderwerpen? Door erop te klikken, kom je op de website van de gezonde werkvloer en lees je meer informatie:

  1. Gezonde voeding
  2. Bewegen en werk
  3. Ontspanning en stress
  4. Fysieke werkvloer
Aan de slag met de gezonde werkvloer
Wil je als bedrijf of organisatie aan de slag met de gezonde werkvloer? Dat kan met onderstaande mogelijkheden:

Gezonde Werkvloer Scan
Ben je benieuwd hoe vitaal jouw eigen werkomgeving is of die van jouw werkgever? Doe dan de Gezonde Werkvloer Scan. De scan bestaat uit 4 verschillende dimensies en een checklist. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Kies per vraag één antwoordmogelijkheid.

Inspiratiesessies
Om werkgevers en medewerkers op weg te helpen biedt JOGG lokale inspiratiebijeenkomsten voor bedrijven en organisaties. Samen met de JOGG regisseur wordt een bijeenkomst van 2 à 3 uur georganiseerd waarin experts je met praktijkvoorbeelden stimuleren en inspireren om ook aan de slag te gaan met een gezonde aanpak binnen je bedrijf of organisatie. Met laagdrempelige activiteiten en handige tips en trucs kan je als bedrijf na de insipratiesessies direct aan de slag. 

Benieuwd naar een voorbeeld van een dergelijke inspiratiesessie? Kijk dan op de website van de Gezonde Werkvloer.

Als bedrijf geïntereseerd in de aanpak 'Gezonde Werkvloer'? Neem dan contact op me JOGG Vlaardingen via info@joggvlaardingen.nl of het contactformulier op onze website.

Delen