Groente, zet je tanden er in

Gevarieerd eten is gezond. Groente is daar heel belangrijk in, omdat het voldoende voedingsstoffen, goede voedingsvezels en maar weinig calorieën bevat. Daardoor blijf je gemakkelijker op een gezond gewicht.

We eten al meer verse groente, maar vooral kinderen zouden meer groente kunnen eten. Voor kinderen van 4 – 13 jaar is de norm dagelijks 3 of meer opscheplepels (100-200 gram per dag, afhankelijk van de leeftijd). Maar soms is het best een uitdaging om een kind te verleiden om groente te eten, laat staan lekker te vinden.

Heb je behoefte aan tips? Op de site www.eetgroente.nl vind je tips per leeftijdscategorie. Daarnaast focussen we vanuit JOGG Vlaardingen ook veel op dit onderwerp door verschillende programma's en workshops aan te bieden rondom gezonde voeding, waaronder dus groente- en fruit. Deze zijn te vinden op onze pagina 'diensten' onder het kopje 'gezonde voeding'. 

Ook op onze Facebookpagina JOGG Vlaardingen geven we regelmatig tips rond voeding. Volg ons dus op Facebook voor inspiratie.

Delen