Nationaal Schoolontbijt 2021

Donderdag 28 oktober 2021

Als JOGG zijn we altijd blij dat met het Schoolontbijt jaarlijks aandacht wordt gegeven aan (gezond) ontbijten. Ontbijten is helaas echt nog niet in alle gezinnen de standaard, laat staan dat het ontbijt ook gezond is. Dit terwijl het juist zo belangrijk is voor kinderen om energiek aan de dag kunnen beginnen en zich goed te kunnen concentreren op school.

Om nog wat extra aandacht aan het Nationaal Schoolontbijt te geven, hebben wij, samen met onze JOGG-studenten een klein 'schoolontbijtpakket' samengesteld. Niet in de vorm van eten, maar met materialen die een aanvulling zijn aan het schoolontbijt.

Dit zijn:

  • Een placemat die de kinderen in kunnen kleuren + waar gezonde ontbijttips op staan. De placemat kan op A3 worden afgedrukt. Via deze link kun je hem downloaden. 
  • Een quiz met vragen over ontbijten, inclusief antwoorden. Leuk om de kinderen spelenderwijs meer over het belang van gezond ontbijten te leren. Deze kun je via deze link downloaden. 
  • Vorig jaar hebben we een hele leuke video opgenomen waarin de (toenmalige) burgemeester vertelt waarom ontbijten zo belangrijk is. Leuk om bijv. vooraf aan het schoolontbijt in de klas te laten zien. De video is te bekijken via deze link
Naast ons eigen materiaal, heeft het Nationaal Schoolontbijt zelf ook het e.e.a. beschikbaar. Dit is te vinden op: https://www.schoolontbijt.nl/lesmateriaalcategorie/alle/.

Normaliter komt er ook altijd een klas ontbijten bij de burgemeester op het Stadhuis. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan, maar gelukkig gaat de burgemeester wel bij een school langs. Op woensdagochtend gaat hij bij IKC PWA een ontbijtje mee-eten. Erg leuk dus!

Veel plezier volgende week tijdens het Schoolontbijt!

Nationaal Schoolontbijt 2021