Campagne PUUR Rookvrij

Maandag 23 mei 2022

Dat zelf roken of meeroken schadelijk is voor de gezondheid is voor iedereen wel bekend. Maar wist je dat 'derdehands roken' ook schadelijk is? Dit zijn de stoffen die achterblijven na roken. Deze blijven kleven aan huid, haren en kleding van degene die rookt. De stoffen komen ook terecht op vloeren, speelgoed, gordijnen en meubels. Zelfs als iemand eerst buiten rookt en dan naar binnen gaat. 

Met de landelijke campagne PUUR worden ouders op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging. Op plekken waar ouders komen zullen posters, banners, ervaringsverhalen en een bioscoopspot zichtbaar zijn. Als professional kun je hier je steentje in bijdragen, door promotiemateriaal te delen, maar ook met ouders het gesprek aan te gaan. 

Op deze website van de campagne PUUR vind je verschillend materiaal dat je hiervoor kunt gebruiken. Wil je meer materialen? Kijk dan op www.puurvoorprofs.nl/ingesprek. Heb je nog andere vragen of behoeften, dan horen wij dat heel graag via puurvoorprofs@trimbos.nl.

Campagne PUUR Rookvrij